Livestream

AudioVision biedt oplossingen voor livestreams van online meetings of evenementen, in allerlei vormen en groottes.

Live stream

Live stream wat is dat nou precies

Met live streaming, in allerlei vormen, kun je mensen bereiken of samen laten komen zonder dat ze fysiek bij elkaar hoeven te zijn. Zie het als een interactieve live tv-uitzending via internet, waarbij je zelf bepaalt wie mag kijken en meedoen.  De mogelijkheden zijn legio: Je kunt uitzenden in een afgeschermde omgeving, zodat de organisator zelf kan bepalen wie mee mag kijken en wie niet. Je kunt je meeting interactief maken. Je kunt sprekers op verschillende locaties laten deelnemen.  Talloze apps bieden je de mogelijkheid om online meetings te organiseren van achter je bureau. Maar als je iets meer wilt, heb je ook meer nodig. Bij Audiovision kunnen we je meer bieden.

Hybride Evenement

Je organiseert een evenement en zou graag bezoekers vanaf andere locaties laten deelnemen.

De oplossing? Het combineren van een live event met een livestream! Hybride events zoals we dat noemen: een gedeelte van het publiek is live aanwezig in de zaal en de rest kijkt vanaf een andere plek mee. Of dat nu thuis op de bank, op kantoor, in een andere zaal of een ander gebouw is dat maakt niet uit.

Doormiddel van online interactie zoals bijvoorbeeld het stellen van vragen maar ook het inbellen van sprekers of gasten kan je alsnog een evenement organiseren waarbij alle toeschouwers 1 groep zijn. Voor nu dan alleen even niet op dezelfde locatie.

Vrijblijvend advies? →
Live-stream-studio-Audiovision-panel-gesprek-e1641116875469.jpg

Hogeschool Utrecht

“Een erg fijne samenwerking waarbij alles kon, er super flexibel werd gereageerd en de kwaliteit van het online event erg goed was.

Live stream

De verschillende mogelijkheden

Maatwerk-Awards-Online-_8.jpg

Full service op jouw locatie

Heb je zelf al een locatie voor je evenement maar ben je nog op zoek naar een betrouwbare partner voor de verzorging van de techniek? 

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op! 

webcast-thuis-1.jpg

Zelf doen?

Zoek je alleen de juiste audiovisuele middelen / apparatuur voor je live stream? Van camera’s tot licht.

Of je nu precies weet wat je nodig hebt of op zoek bent naar advies, wij helpen je graag.

 

Live stream

De verschillende toepassingen

Je kan een live stream inzetten voor verschillende doeleinden. De mogelijkheden voor het live streamen zijn eindeloos en daarom denken we ook graag met je mee. Interactie met de kijkers is een belangrijk aspect als het gaat om het live streamen van een evenement. Iedereen wilt een vlekkeloze stream welke minstens net zo interessant is als een live bijeenkomst.

Online event

Je wilt een meeting houden met je hele bedrijf! Daarbij moeten mensen vragen kunnen stellen die je live wilt beantwoorden. Je hebt verschillende sprekers op verschillende locaties, door het hele land. Daarbij heeft er één een presentatie en de ander een filmpje. En oh, er zitten ook twee teams op kantoor. Wat nu?

Workshop

Je wilt een nieuw project aftrappen! Het projectteam, met mensen van verschillende organisaties, moet samenkomen om elkaar te leren kennen en samen te brainstormen. Jij faciliteert de brainstorm – je wilt je niet druk hoeven maken over de techniek.

Bruiloften

Stream je trouwceremonie live naar je familie en vrienden! Kan niet iedereen aanwezig zijn? Dan is live streamen wellicht de optie om toch iedereen aanwezig te laten zijn. Dit kan met remote camera’s zodat er geen cameraman in de ruimte aanwezig hoeft te zijn, zodat je meer mensen kan uitnodigen.

Wat heb je nodig voor een livestream?

Voor een goedlopend evenement is méér nodig dan een laptop en een vergader-app. Er is heel wat waar je aan moet denken. Audiovisuele middelen als camera’s, microfoons, en een mengtafel, bijvoorbeeld. Maar ook of je internetverbinding genoeg capaciteit heeft, of hoe je overschakelt van de ene spreker naar de andere. Wil je werken met een whiteboard? Kun je filmpjes afspelen? Hoe laat je mensen vragen stellen?


Bij AudioVision kunnen we al je zorgen uit handen nemen. Wij hebben de apparatuur, de kennis en ervaring om je evenement of meeting vlekkeloos te laten verlopen. Of je nu alleen zoekt naar de juiste audiovisuele middelen, of helemaal ontzorgd wilt worden in onze eigen studio. We denken graag met je mee.

Vrijblijvend advies? →
Hybride-evenement-AOB-Congress-2022-video-controller.jpg

ONAFHANKELIJKE REVIEWS

Klanten geven ons een 9,1 gemiddeld

★★★★★

We hebben voor het eerst een seminar georganiseerd met livestream. Tijdens het seminar hadden we PowerPoint, filmpjes en een video conferentie met een expert uit het buitenland. AudioVision heeft ons uitstekend geadviseerd en de technische begeleiding tijdens het seminar vakkundig gedaan.

R. Zwetsloot

google_18px-300×300

★★★★★

Zeer tevreden van de service van AudioVision! Heel goede en vlotte communicatie. We werden snel geholpen met een oplossing op maat. Ik kan hen iedereen aanbevelen!

 Esther Hofmans

google_18px-300×300

FAQ

Veelgestelde vragen over live steams en hybride events

We kunnen verbinden met alle mogelijke live stream en vergader platforms.  We ondersteunen dus niet alleen streamingdiensten zoals Youtube, Facebook, Vimeo etc., maar ook Zoom, Microsoft Teams, Google Hangouts waarbij het mogelijk is om kijkers in de uitzending te halen en live hun vragen te beantwoorden.

Wij laten de keuze vaak afhangen van het doel van de uitzending.  Ieder platform heeft zijn voor- en nadelen, zo controleren Youtube en Facebook heel erg op muziekrechten.

Wil je enkel zenden?  Dan zijn Youtube, Facebook, Vimeo, Twitch,.. het meest geschikt.  Wil je veel interactie met je kijkers, dan vinden we bijvoorbeeld Zoom of Microsoft Teams een betere optie.

Inmiddels hebben we ervaring met de meeste opties en helpen we je graag met het maken van de juiste keuze.

Niks zo vervelend als kijken naar een spreker waarbij het geluid niet gelijk loopt met het beeld.  Wij zorgen er alijd voor dat alles “lipsync” is.

Tijdens online ALV’s kunnen we gebruikt maken van een speciaal hiervoor gebouwd platform.  Door de tweestaps verificatie bij het inloggen van de leden kunnen we veilig en rechtsgeldig stemmingen houden tijdens de online ALV.  Alle stemmen worden onmiddellijk geteld en automatisch genotuleerd.

Ja dat kan. We kunnen op afstand hulp en support bieden voor online meetings en events. Lees meer op onze pagina: Technische hulp bij online meetings.