Voordelen hybride events

Een hybride event is een combinatie van een fysiek congres met de voordelen van Livestreaming. Maar wat betekent dat voor jou en wat zijn de voordelen voor jouw bezoekers? Lees hieronder alle voordelen.

Live stream

Wat is nu het verschil tussen een fysiek, online of hybride evenement?

De afgelopen jaren is het aantal hybride evenementen enorm gegroeid. In het verleden bestonden er hoofdzakelijk fysieke evenementen. Bij fysieke events is iedereen fysiek aanwezig op de locatie van het evenement, wat leidt tot fysiek contact en interactie. Dankzij technologische innovaties zoals live streaming, verbeterde camera-technologie en stabieler internet zijn online evenementen ontstaan. Hierbij worden evenementen via een live stream uitgezonden en massaal gevolgd door geïnteresseerden via een computer, smartphone of tablet. Zo kunnen mensen thuisblijven, terwijl ze toch een evenement kunnen volgen. Webinars zijn hier een veelgebruikte toepassing van.

Tijdens de pandemie waren het vooral deze laatste soort evenementen dat aan populariteit heeft gewonnen. Events werden massaal van thuis uit gestreamd, maar toch voelt iedereen de nood om samen te zijn, interactie te hebben en te netwerken. Veel mensen hebben tijdens deze periode ook de voordelen ontdekt van de online evenementen. Geen tijdverlies in het verkeer, blijven verder werken of de kinderen eten geven zijn daar enkelen van.

Beide vormen van events bieden tal van voordelen, dus waarom niet combineren? Zo ontstond er een nieuwe vorm van events voeren: een hybride evenement!

Bij hybride evenementen kunnen toeschouwers het events zowel fysiek als online bijwonen. Er is dus zowel een publiek aanwezig op het event, als dat het wordt uitgezonden via een live video of audio verbinding. Daarbij bestaat het online gedeelte niet alleen uit een livestream maar er vindt ook tijdens het evenement interactie plaats met het online publiek. Een hybride event is dus de perfecte oplossing om met alle mogelijke uitkomsten rekening te houden.

Neem nu contact op →

Waarom voor een hybride evenement kiezen?

Een groter publiek bereiken:
Je evenement zowel fysiek als online aanbieden werkt drempelverlagend wat zorgt voor een groter bereik.

Later terugkijken:
Wij maken bij online en hybride events altijd een opname.  Deze kan na afloop gebruikt worden om het evenement terug te kijken of om snippets te gebruiken voor bijvoorbeeld social media of promotie doeleinden.

Milieubewust:
Het online aanbieden van je evenement zorgt ervoor dat mensen niet naar de locatie hoeven te reizen, wat zorgt voor een lagere belasting van het milieu.

Bij AudioVision zijn we ervan overtuigd dat het organiseren van hybride evenementen zal blijven bestaan. Het biedt namelijk zowel de voordelen van een fysiek evenement, als die van een online evenement.

Livestreamt-studio-Utrecht-AudioVision-camera.jpg

Live stream

Wat zijn dan de voordelen van een hybride evenement?

Voordelen hybride evenement – fysieke aspect:

 1. Interactiever – hoewel online evenementen veel interactiever zijn geworden, zorgt een live publiek nog steeds voor meer interactie. Het publiek is makkelijker te bereiken en hun stemming is eenvoudiger af te lezen.
 2. Ontspannend – alle afleidingen kunnen worden uitgeschakeld tijdens een live evenement. Tevens wordt een live events vaak afgesloten met een hapje en een drankje.
 3. Sociaal contact – één van de voornaamste redenen om fysiek aanwezig te zijn, is het sociaal contact. Voor de bezoeker is het leuker om elkaar in het echt te zien. Het biedt de ideale gelegenheid om te netwerken en nieuwe contacten te leggen.
 4. Spektakel/Instagrammable – met evenementen op locatie zijn er visueel veel mogelijkheden. De bezoekers kunnen zintuiglijk helemaal worden ondergedompeld in een spektakel en kan je echt een indruk bij hen achterlaten. Met behulp van een aantrekkelijk decor, speelse elementen en een mooie setting zet je je bezoekers aan tot het nemen van foto’s of video’s. Deze kunnen dan op hun beurt gebruikt worden voor content op sociale media.
 5. Aandachtiger – doordat de bezoekers niet op hun laptop of smartphone het event volgen, zijn ze minder snel afgeleid. Een goede spreker, die de aandacht van het publiek goed opeist, is daarbij uiteraard van essentieel belang.
 6. Experience – mensen zijn op zoek naar experience. Fysieke evenementen hebben meer impact dan online evenementen omdat alle zintuigen geprikkeld worden. Ze maken een beleving mee, je kan ze laten zien, voelen, proeven en ruiken. Het is ook de ideale plek om een goodiebag mee te geven om de herinnering aan het event nog te versterken.

Voordelen hybride evenement – online aspect:

 1. Grenzeloos – mensen over de hele wereld kunnen het evenement volgen. Een reis ondernemen is dus niet nodig. Mensen over de hele wereld kunnen met een klik op de knop je event meevolgen.
 2. Duurzamer – doordat het publiek zich niet meer hoeft te verplaatsen, is het ook duurzamer. Denk maar aan alle brandstof (auto’s of vliegtuigen) die wordt uitgespaard.
 3. De grootte van je evenement – de locatie bepaalt niet meer hoe groot het evenement kan zijn en hoeveel mensen er aanwezig kunnen zijn. Door het ook online uit te zenden, kunnen er veel meer mensen aanwezig zijn zonder dat je een extra grote locatie hoeft te zoeken.
 4. Herbruikbaar – het evenement is makkelijker op te nemen. Zo kan je de opname later hergebruiken. Je kan het nog eens volledig uitzenden, of je kan de uitzending opdelen in korte, behapbare stukjes. Zo kan je het ook makkelijk hergebruiken op jouw sociale media om een nog groter bereik te hebben.
 5. Selectiever – mensen die niet in alle onderdelen van het evenement geïnteresseerd zijn, kunnen kiezen welke momenten ze willen meevolgen. Ze komen online wanneer ze willen meevolgen, en kunnen weggaan tijdens de stukken waarin ze niet geïnteresseerd zijn.
 6. Multitasken – mensen kunnen tijdens het evenement ook andere dingen doen. Doordat het online is, zijn ze niet verbonden aan de locatie en hebben ze enkel internet nodig. Zo kunnen ze verder werken, in de zon gaan zitten of hun eten klaarmaken. Ze zijn veel vrijer om te doen wat ze moeten of willen doen.

Neem nu contact op →

congress_zakelijk.jpg

Klaar om een hybride evenement te organiseren?

Nu je de vele voordelen van hybride evenementen kent, wil je er zelf ook één organiseren. Maar hoe moet je dit nu aanpakken en hoeveel zal het je kosten?

Dat zijn terechte vragen die bij het organiseren van elk soort evenement naar boven zullen komen. Daarom hebben wij enkele tips voor het organiseren van een hybride evenement beschreven. De kostprijs hangt af van verschillende variabelen: het streaming platform, het aantal camera’s, welke apparatuur wil je huren, …

Neem gerust contact met ons op, dan kijken we graag samen naar de kosten en stellen we een gepersonaliseerde offerte op.

Neem nu contact op →

Voordelen Hybride Events

Andere vragen? Neem dan contact met ons op

folkert_contact_headphone_3.jpg

Advies nodig? Wij helpen u graag!

Neem nu contact met ons op. 
★★★★★ 9.1 (51 reviews)